Image

Kom als senior van Amsterdam weer in beweging

Het is veelvuldig in het nieuws; bewegen is belangrijk. Natuurlijk gaat dit voor iedereen op, maar zeker voor de 65 plusser. Aangezien het aantal senioren de komende jaren alleen maar stijgt. Er is aangetoond dat wanneer je als 65 plusser blijft bewegen dit de kwaliteit van het leven vergroot.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam start Fit in West een speciaal beweegprogramma voor ouderen. We noemen dit Tour 66. Met dit 12 weken durende programma willen we alle inactieve ouderen uit de wijk die mentale of fysieke klachten hebben weer kennis laten maken met bewegen. Op die manier die bij hun past.

Meedoen?

Onder begeleiding van een fysiotherapeut en sportcoach wordt er één keer per week getraind. Tijdens de intake wordt besproken wat u als deelnemer kan op het gebied van bewegen en welke vorm van bewegen u leuk vindt om te doen. Hier kan het programma op worden aangepast. Het programma kan zowel in groepsverband als individueel worden gevolgd.

Hebben we u enthousiast gemaakt? Kijkt wanneer u kunt starten op de pagina aanmelden


Infographic-Tour-66.pdf

Klik op de infographic om deze in het groot te zien. Je kan deze ook downloaden en zelf uitprinten.

Fit in West, bewegen in de wijk
Fit in West, voorlichting
 

Er is ook een film gemaakt om Tour 66 uit te leggen. 

 


Heeft u nog vragen? Kijk dan op de pagina Meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze altijd stellen aan de coördinator uit uw wijk.

Bewegen in de wijk

Deze Tour 66 gaat langs bij de verschillende beweegaanbieders in de wijk. Ook zoeken we mogelijkheden in de buurt om samen buiten te bewegen. Dit kan op diverse pleinen waar bijvoorbeeld petanque of tafeltennis gespeeld kan worden, maar ook door een wandeling in de wijk.

Na 12 weken

We willen de deelnemers op een duurzame manier in beweging houden. Dit kan bij één van de beweegaanbieders in de wijk, of samen met één van de deelnemers op de beweegpleinen. Daarnaast houden we ook contact gedurende een aantal keer per jaar hoe het met de deelnemers gaat.

Inhoud van het programma:

  • Intake gesprek van 30 minuten
  • 12 weken lang sporten (1x per week) onder begeleiding van een sportcoach
  • Groepsvoorlichting naar de wens van de groep op het gebied van thema’s zoals bijvoorbeeld valpreventie, voeding of eenzaamheid
  • Met de fysiotherapeut en sportcoach op bezoek bij verschillende beweegaanbieders in de wijk
  • Deelname aan dit traject kost normaal € 30,00 (of € 20,00 met een stadspas). Op dit moment is het traject gratis, omdat de gemeente Amsterdam West dit project steunt en de kosten hiervoor subsidieert.
  • Evaluatiegesprek gedurende één jaar

Kortingsvoucher-Health-Tour.pdf

Speciale aanbieding, Tour 66 nu tijdelijk gratis!

Download de voucher, print hem uit. Of toon hem op uw telefoon.